Opleiden in school (OPLIS)

De Steijaertschool vindt het belangrijk om bij te dragen in het opleiden van leerkrachten. Een goede leerkracht heeft naast vakkennis ook ruime ervaring in de praktijk. Tijdens traject Opleiden in de school (OPLIS) doen studenten op verschillende basisscholen, binnen ons schoolbestuur, twee keer zoveel praktijkervaring op als bij de andere trajecten.

Ervaring doen deze studenten niet alleen op in de klas, maar ook als collega binnen het team van de school. Doordat ze een groter deel van de week aanwezig zijn, leren ze de kinderen, het team en de school sneller en beter kennen. Deze studenten kunnen al vrij snel een bijdrage leveren aan activiteiten, maar ook aan onderzoek binnen de school.

Het werken op onze opleidingsschool is niet extra, maar maakt deel uit van de studie. De theorie die studenten op de pabo leren, kunnen ze direct tijdens de stage onder begeleiding van de leerkracht omzetten naar de praktijk. Ze moeten hiervoor in staat zijn goed te kunnen plannen en een kritische en reflecterende houding hebben.

Bij het afstuderen ontvangen de studenten het OPLIS-certificaat. Hiermee hebben ze, bij goed functioneren, een verhoogde kans op een baan.